onsdag 29 maj 2013

Dags för en rejäl cykelled genom centrala Nyköping!

På Facebook kunde man nyligen se bilder på politiker och tjänstemän vid Nyköpings kommun på cyklar vid Repslagaregatan. Texten berättar att "Trafikgruppen är ute o cyklar". De står och pekar och funderar...

Det krävdes inte någon större hjärnaktivitet för lista ut vad de funderar över. Repslagaregatan har visserligen cykelbanor, men det är något av ett osammanhängande pussel, massa olikaformade vägstumpar som fogats ihop till en sammanhängande cykelbana. Rätt rörigt, och ibland ganska trångt och smalt med risker för konflikter med fotgängare.

Det är förstås långt till en färdig ordentlig upprustad cykelbana. Men bara att politiker och tjänstemän är ute i verkligheten, måste ju innebära att planen åtminstone inte ligger längst ned i någon skrivbordslåda.

Tror verkligen att Repslagaregatan vore passande för satsning på en genomgående cykelled. Inte minst kan det bli en tankeställare för bilister som ibland fastnar i köer här, då de kan se hur smidigt man susar fram på två hjul utan bekymmer. Kan bli en tankeställare för en och annan stressad bilist, som kan få insyn i smartare transportvanor.

onsdag 15 maj 2013

Köpa cykel med löneavdrag. Något för Nyköping?


I Linköping blir det snart möjligt för kommunanställda att köpa cykeln med löneavdrag. Tanken är förstås att underlätta för kommunanställda att skaffa sig en bra cykel, kanske en elcykel, för att kunna ta sig smidigt till och från jobbet utan avgaser och dessutom med lite motion som en trevlig bieffekt.

Skulle så klart också fungera i Nyköping, om det nu är möjligt i en annan stad. Verkar det svårt? Det är nog bara att kontakta Linköpings kommun, som säkert vet var i utmaningar består, och hur man ska hantera skattereglerna.

Om detta läser man i Corren:


I Corren kommenteras detta av Christian Gustavsson, moderat och personalutskottets ordförande. Han nås på 013-20 50 95 / mobilnr: 0702-190597

Vad väntar vi på i Nyköping?

söndag 12 maj 2013

400 ppm co2. Inte cyklisternas fel.

Nyhetsmedia berättar att koldioxidhalten i atmosfären nått 400 ppm, vilket är en historiskt hög nivå. Forskarssamhället är övertygade om att stigande koldioxidhalter kan leda fram till enorma störningar av klimatet med okontrollerad ökning av jordens temperatur. Vi vet också att det ordnats ett antal globala konferenser, där politiker samlats för att få fram effektiva bindande klimatavtal, för att bryta denna oroväckande utveckling. Tyvärr har inte politikerna lyckats något vidare, utveckling och utsläpp stiger i en oförminskad takt. Kortsiktig politik och kortsiktigt syn på ekonomi, där ekonomisk tillväxt prioriteras istället för att ställa om energisystemet.

Kan bara konstaterar att vi cyklister har väldigt liten skuld i denna sorgliga utveckling. Förmodligen finns det inget mer energieffektivt och koldioxidsnålt sätt att förflytta sig. Så trampa på nu cykelvänner, och visa vilket fantastiskt smart val av transportmedel vi gjort. Och det gäller verkligen inte bara miljönyttan. Det gäller i stort sett på alla områden. 

Vad jag tycker om bilisterna val av transportmedel, i beaktande av denna alarmerande utveckling, tror jag att jag avstår att delge er. Vill inte bidra till att sprida mer näthat.

tisdag 7 maj 2013

30 km/tim i Nyköping. Få bryr sig...

Östra Storgatan. 30 på skyltarna. I verkligen gäller andra gränser för många.

Som cyklist och cykel-bloggare kan man synpunkter på bilisterna i Nyköping. Det är lite märkligt hur hänsynsfullt de bromsar och släpper över oss vid övergångsställen som korsar bilvägarna, trots att bilarna inte har någon väjningsplikt i detta fall. Men när det gäller hastighetsanpassning är det raka motsatsen, här gäller hänsynlösheten. Väldigt många bilister struntar totalt i fartgränserna 30 och 40 som gäller inne i stan.


Under de senaste dagarna har jag vistats vid Östra Storgatan ett antal gånger. Och det är märkligt hur fort det går för vissa. Så fort de passerat en korsning år det plattan i botten, för att sedan hänga på bromsen i nästa korsning. Vissa saktar inte ens in i korsningarna utan brakar bara på.

Jag gissar att det är en och annan med ett överskott av hästkrafter under huven vill visa vad bilen går för. På Storgatan tänker de sig nog lite publik, då här finns en och annan gående. Men vi som går på trottoarer eller rullar på cyklar är inte minsta imponerade av det hejdlösa gasandet. Snarare suckar man, ännu ett pucko utan liv, som behöver klä ut sig i kaross, 4 hjul och motor, för att bli någon. Östra Storgatan som skulle kunna vara en rätt trevlig gata, känns mer som en racerbana.

Polisen syns inte till, de finns på annat håll. Självklart är det olagligt att köra i 120 km/tim på motorvägen, men det är betydligt mer angeläget att stoppa 40-körare där det står 30 på skyltarna. För fartgränsen 30 är satt på platser där det vistas människor, och då är 30 en väl avvägd hastighet. Enligt NTF så överlever överlever nio av tio gående om de blir påkörda av en bil vid 30 km/h, men vid 50 km/h överlever bara två av tio gående.

Den som struntar så grovt i hastighetsbegränsningen i en befolkad stadsmiljö alltså en potentiell dräpare. De tanken tycks dock inte infinna sig i många bilisters skallar.

Skulle vara intressant att höra hur polisen ser på detta, varför man ser deras fartkontroller så sällan inne i stan. Tror jag ska ringa lite imorgon.