söndag 16 oktober 2016

235 milj kr men ändå inte låsbara cykelställ

En dryg månad efter Hjortensbergsbadet öppnade efter den genomgripande renoveringen var det så dags för bloggaren att begå premiärdoppet. Äntrade min Scott e-bike och trampade iväg genom stan i god fart. I börja med medvind med motorn avstängd, eftersom cykeln rullar riktigt lätt. Men sista biten var det både uppförsbacke och motvind, som dock cykeln forcerar även på eco-läge utan större knot. Visst får jag trampa också....

Den nya cykelparkeringen.
Vart ska då parkera dyrgripen (japp, detta är ingen lågpriscykel) säkert vid badet? De gamla betongblocken som ska föreställa en cykelparkering finns kvar, men dessa går inte att låsa fast cykeln i. Men ser inga andra cykelställ. Så jag fulparkerar synligt framför badet (den står inte i vägen, men väldigt synligt). Frågar personalen om bra låsbar cykelparkering. Får höra något om en cykelparkering bortåt bilparkeringen. Den såg jag inte.

Men efter badet hittar jag den. En målad rektangel på asfalten med en cykelsymbol. Det är allt. Inga cykelställ eller annat där man kan låsa fast cykeln. Känns som något man kommit på i efterhand. Visst vi har badbesökare som cyklar, dessa borde väl få något. Men jag skulle definitivt ta mig en funderare, innan jag ställer en dyrbar cykel här, när det inte finns något stadigt att låsa fast den i.

Men detta är ju närmast en parodi på cykelparkering, åtminstone när man betänker att renoveringen gick lös på hela 235 milj kr. Det borde väl räckt till åtminstone ett litet cykelställ. Men nu råkar denna slutnota vara lite mer än de 147 milj kr som kommunen budgeterat renoveringen. Så man kan ha viss förståelse för att det var dags att dra i den ekonomiska nödbromsen och skippa cykelställen. Några ordentliga cykelställ hade ju trots alltså kostat ett antal tusen kronor.  

Nåväl. Denna lilla brist ska väl gå att rätta till i efterhand? Vi får se!

1 kommentar:

  1. Johnny Karlsson18 oktober 2016 20:47

    Jag tycker också att den här parkeringen är ynklig, de målade strecken kommer inte ens att synas i vinter med snö och is...
    Att cykla till aktiviteter skall premieras, väderskydd, låsmöjligheter och ytan närmast entre´n är självklart!
    Tycker i alla fall jag... :)

    SvaraRadera