onsdag 27 juni 2012

Cyklister med hjärnan utloggad


Tog en sväng med cykeln idag. Ville ut och blåsa på lite, helt enkelt för att underhålla flåset. Har lite ont i ett knä så jag får hålla igen på löpningen. Då är motion på cykeln ett bra alternativ.

Noterade en del tokigheter som får skrivas upp kontot idiotiska cyklister.

En cyklist som kastade sig ut från cykelbanan ut i biltrafiken på Stenbrovägen ner mot stan. Istället för cykelbanan låg cyklisten och toktrampade bland bilarna. Medvind och nedför, han höll minst 40 blås.

Nere på stan, en cyklist på Kvarngatan bakom kommunhuset som tvärade 5 meter framför en mötande bil för att hinna svänga ner på Slottsgatan. Slött att inte vänta, och släppa fram bilisten, som måste bromsa in.

På Arnö, en cyklist som toktrampar ut mot korsningen vid Strandstuviksvägen. En bil kommer. Cyklisten tvärbromsar och tvingas väja undan. Bilisten saktar in, men fortsätter. Varför tog han det inte lugnt, istället för att blåsa på?

Bäst att erkänna. Det var jag alla tre gångerna. Ute på min Scott mountainbike. Cykeln ser inte mycket ut för världen, men den är fantastiskt rolig och lätttrampad, och jag var väldigt pigg i benen i dag. Det var som att benen inte ville lyda hjärnan, som ibland sade “lugna ner dig Björn”. Benen gjorde som de ville, bara för att det var kul. Hjärnan hade tappat kopplingen med resten av kroppen! Utloggad.

Ibland beter vi oss ganska egoistiskt och dumdristigt i trafiken. Även vi cyklister. Skäms!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar