söndag 1 februari 2015

Vågar du cykla till jobbet på måndag?

Var ute och sprang långpass söndag förmiddag, mest på stans cykel- och gångbanor. Nattens nederbörd har förvandlats till en blöt snögegga, som gjorde det ganska tungsprunget. Överallt syntes avtryck efter gående och cyklister i den blöta snömodden.

Inte en snöplog syntes på cykelbanorna. Och i natt väntar minusgrader. Det krävs ju inte något avancerat tankearbete, för att våga sig på att måndagsmorgonen blir ett litet helvete för dem som vill cykla. När den upptrampade snösörjan fryser kommer det att bildas en väldigt guppig och spårig yta på cykelbanorna. Det blir både obehagligt och farligt, eftersom spårigheten gör att man lätt får kast på cykeln. Cyklister med dubbdäck lär väl komma fram, men alla är inte så utrustade. För oss övriga är nog cykelbanorna i princip ofarbara?

Var var då snöröjning på söndagen? Kanske var det helt enkelt för lite snö som fallit för plogning, eftersom det krävs ett visst antal centimeter innan de ger sig ut? Men jag antar att arbetsledarna för plogningen (vid Nyköpings kommuns tekniska förvaltning) bör ha lite framförhållning på väderprognoser, och då borde kunna dra vissa slutsatser om cykel- och gångbanorna.

Hoppet står till att det kommer ett ordentligt snöfall innan det fryser till, då kommer plogtraktorerna snabbt. När detta skrivs så har det börjat dala flingor...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar