måndag 20 december 2010

Svårt för snöplöjning och cyklister att samsas

Idag såg något rätt otrevligt, sett ur cyklistens perspektiv. Det snöar ymnigt här i Nyköping och snöröjningen jobbar flitigt, så även på cykelbanorna. En stor plogtraktor kommer på cykelbanan mot Arnö, längs Arnöleden. Här går cykelbanan på en bro över Kilaån, med stabila järnräcken på båda sidor. Och traktorn är stor och plogen bred, det finns inget utrymmet för cyklisten. Han är tvungen att lyfta cykeln över räcket mot biltrafiken, och ställa sig i drivan, för att traktorn ska få komma förbi. Han har biltrafiken någon meter bakom sig där han står oskyddad i snödrivan.

Själv satt jag i bussen mot stan. Någonstans är gränsen för cykling passerad, åtminstone om det ska vara trevligt.

Hade det funnits en liten mötesplats på cykelbanan, hade denna otrevliga incident inte behövt uppstå. Resurser att göra något har funnits från kommunen, men det var tydligen viktigare att sätta upp belysning (som inte behövs) på cykelbanan.

Men det kanske inte var någon som observerat detta problem, och kanske inte särskilt ofta som det uppstår. Nu vet ni i alla fall!

1 kommentar:

  1. Hej, först och främst, intressant blogg!

    Sen till ämnet.
    Problemet som beskrivs har som du nämnde, sannolikt inte observerats tidigare. Föreslår att du lyfter frågan i ett medborgarförslag http://www.nykoping.se/Kommun--politik/Demokrati/Paverka/Medborgarforslag/Formular/
    Mvh. red. Storstad Nyköping

    SvaraRadera