torsdag 9 februari 2012

Fel, det har blivit fler punkteringar

I förra veckan bloggade om att Nyköpings kommun verkar börjat använda ett grus - för halkbekämpningen - som är mer skonsamt mot däcken. Men där hade jag nog fel. Har nu pratat med en av stadens cykelhandlare, Robert Holmér, som driver Jacks cykel. Och hans bild av nuvarande grus är annorlunda än min. Och han borde veta, med tanke på alla kunder han möter.

Det har varit lugnt på punkteringsfronten i cirka tre år, men denna vinter har varit en katastrof. Markant många fler punkteringar bland kunderna, och orsaken är att mer aggresivt grus, är Roberts uppfattning.

Så kommunen har all anledning att titta över vad det är för gruskvalitet som hamnar på cykelbanorna. Och som cyklist bör man förstås titta över sina däck. Gamla torra slitna däck är ju rena självmordet i sammanhanget, jämfört med nya fina punkteringsskyddade däck.

1 kommentar:

  1. Trevligt läsa om hur miljötänkandet är i Nyköping. Kommunen saboterar tydligen även där miljövänligt beteende. Vassa stena, har hört liknande från orter häromkring i NV Skåne. Styrande politikerna tänker inte längre än näsan räcker.

    SvaraRadera