onsdag 29 februari 2012

Cykelbanan som kommunen glömde

Nyköpings sunkigaste cykelbana, utan tvekan.


Skandal är väl kanske ett magstarkt uttryck i detta sammanhang,  men lite illa är det nog att kommunen helt tycks glömma bort en cykelbana. För sådana tankar kommer osökt när man kommer en vårdag, och den asfalterade cykelbanan växlar skepnad till något som påminner om en leråker. Väldigt slabbigt och lerigt är det i alla händelser på cirka 100 meter av cykelbanan längs Blommenhovsvägen, som ligger i någon kilometer från Nyköpings centrala delar.

Detta område alls inte några utmarker i en obygd. Vägen passerar bland annat ett område med en mängd företag, vars anställda nog skulle känna sig lite mer motiverade att cykla till jobbet, med cykelbanan i anständigt skick. Mest synd tycker jag Bjöörns cykel, en av stans cykelhandlare, som har sin försäljning här. Nog borde en cykelhandlare få ha en anständig cykelbana utanför, så att kunderna kan få prova cyklarna utan att lorta ner sig.

Resurser att bygga cykelbanor tycks ändå inte saknas. För ut till den nya villastadsdelen Örstig har kommunen under fjolåret byggts flera kilometer cykelbana längs Strandstuviksvägen. Det ironiska är dock att väldigt få nyttjar denna, för här ute är det 2 eller fler bilar som gäller i hushållen.

Det är nog så illa att den felande stumpen på Blommenhovsvägen helt enkelt är bortglömd av kommunens tekniska förvaltning. För jag kan inte tänka att man medvetet struntar i en cykelbana i detta sorgliga skick.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar