tisdag 27 mars 2012

Cykelförrådet - hyreshusets skämsrum?

I en ny undersökning genomförd av Sveriges BostadsrättsCentrum, fick svenskar rangordna skicket på gemensamma utrymmen i fastigheter. Högst betyg fick innergårdar, lägst fick soprum och cykelförråden.

I SBC undersökning framgår dock vilka utrymmen som svenskarna tycker håller sämst skick där 17 respektive 16 procent anser det vara soprummet och cykelförrådet.

Dålig cykelförvaring i hyreshus och bostadsrättsföreningar är antagligen en bortglömd fråga. Jag har sett alltför många exempel på cykelrum som känts risiga och bortglömda. Där är dammigt och där ligger en hög med gamla risiga övergivna hojar. Känslan av usel säkerhet är uppenbar. Inget ställe där man tryggt förvarar sin hoj som man ska ha för sina dagliga transporter. 

En del av oss släpar istället upp cykeln i lägenheten, eller ställer den i trapphuset. Inte så bra och bekväma lösningar. Det senare inte så bra om byggnaden måste utrymmas snabbt. Eller så avstår man från cykel, tar bussen, eller i värsta fall tvingas åka bil fast man egentligen vill cykla.

I kommande bloggposter ska jag titta mer på detta bekymmer här i Nyköping, och förhoppningvis hitta en del bra exempel, men även dåliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar