lördag 13 juli 2013

Eskilstuna kan, då kan nog också Nyköping...

Eskilstuna i norra länsdelen är framåt, vad gäller miljörelaterade frågor. Så bra att man blev blev utsett till årets miljökommun av tidningen Miljöaktuellt. Då kanske det inte är så underligt att kommunen ordnar en cykla till jobbet-tävling, för att uppmuntra cyklandet i stan.

Det borde nog Nyköpings kommun också kunna få till, om man vill rikta fokus mot cyklingen. Och jag tror nog att vi kan prestera högre andel cyklister i Nyköping. Jag är tyvärr inte så imponerad av resultatet från Eskilstuna. Vinnande arbetsplats hade 4 procent cyklister under tävlingstiden. Det är inte mycket i en stad av Eskilstunas storlek, tycker man borde kunna räkna med 20-30 procent, då avstånden trots allt inte är så enorma. Möjligt att den vinnande arbetsplatsen ligger lite "off", och det därför är långt att trampa. Men då borde väl någon annan arbetsplats som ligger centralt, kunna få högre cykelandel.

Jag säger bara, lycka till nästa år Eskilstuna, hoppas ni når bättre då.


http://www.eskilstuna.se/sv/Trafik-och-infrastruktur/Buss-flyg-och-tag/Cykla/Cykla-till-jobbet-2013---tavlingen-avgjord/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar