tisdag 28 januari 2014

Zlatans Volvo-äventyr? I Nyköping har vi cykel-äventyr...

Här börjar cykelbanan mot Arnö och Herrhagsskolan.
Mer eller mindre bortglömd av snöröjaren.
Zlatan fick typ 12 milj kr för att springa runt framför kameran och köra Volvo i vinterlandskap. Budskapet är att det krävs en Volvo XC70 för att livet ska bli ett äventyr. Det är ju en rejäl bil, med rejäl prislapp.

Jag har ett tips på ett väldigt billigt äventyr, som varken kräver en karg fjällmiljö och en stor Volvo-SUV. Det räcker med ett rejält snöovöder över Nyköping, en cykel och en snöröjare som glömde göra jobbet. Jag tänker på cykelbanan från Herrhagskolan på Arnö, vägen in mot stan.

Snöröjd någon gång, men defintivt inte färdigröjd nu vid 21-tiden på tisdagskvällen, många timmar efter att snöfallet upphört. Spårigt och krävande att ta sig fram. Går väl någorlunda om man är vältränad, stark och ha en cykel med många växlar. Klart drag av vardagsäventyr, säkert kul om man är lagd åt det hållet. Men nu är det frågan om att cykla till jobbet, plugget eller fritiden. Då är detta bara underbetyg...

Cykelbanan längs Arnöleden var bättre, men på några ställen vid passagen över Kilaån hade det blåst igen ordentligt. Den här typen av blåsiga snöväder, kräver lite extra av kommunens snöröjare.

På kommunens hemsida läser jag att man genom GPS på snöröjarnas fordon kan avläsa om en väg eller cykelbana är röjd. En nyhet för i år. Men jag vet inte om det gör snöröjningen bättre, för så här dålig snöröjning brukar det inte vara. Läser att hemsidan att gång och cykelvägar prioriteras. Den här snöröjningen var en ny variant på prioritering.

Det här bli felanmälan till kommunens tekniska kontor.

Läs vad kommen skriver om snöröjningen. Verkligheten hittar vi där ute....

http://nykoping.se/Kommun--politik/Nyhetsarkiv/Jobbar-for-att-roja-sno/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar