måndag 29 augusti 2016

Ny asfalt på Arnöleden, men inte i Kanntorp

Nyköpings kommun har som målsättning att förnya 3 procent av de asfaltbelagda ytorna årligen. Det innebär ny asfalt vart 30 år. Så står det åtminstone i den kommunala cykelplanen från 2010 (någon senare cykelplan finns inte).

Ny asfalt Arnöleden.
Det är möjligt att det varit väntan på 30-årsdagen som fördröjt asfalteringen av delar av cykelvägen längst med Arnöleden. Jag har i flera år hört cyklister som varit irriterade på den slitna och spåriga cykelbanan innan man kommer till Myntan (se från Arnö). Senast i onsdags dök det upp en Arnöbo, och tog ett snack med undertecknad som just behovet av asfalt på denna sträcka.


Så när jag cyklar där några dagar senare, blir verkligen förvånad. Positivt förvånad. För nu ligger ny asfalt från avfarten till Myntan och söderut. Så här rullar man lätt och säkert.


Överårig asfalt nära Kanntorp på Arnö.
Värre är det i Kanntorp, en del av Arnö. Där bör cykelbanan passerat 30-årsdagen, med tanke på när området byggdes, kring 1983-84 tror jag. Här har cykelbanan blivit både gropig och spårig, och det skakar och hoppar rejält i cykeln på den sträcka jag fångat på bild. Inget stort jobb, men det är definitivt dags för ny asfalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar