onsdag 9 oktober 2013

Ta cykeln till evenemang, bli en vinnare

Läser igenom förslag från den fokusgrupp cyklister som Nyköpings kommun engagerat. Här finns en hel bra idéer, som denna:

"Uppmana till att ta cykeln till stora evenemang. Konsekvent uppmana

till cykling i all marknadsföring om större evenemang."

Varför inte prova?

Det finns en rad evenemang som faktiskt lockar så mycket folk med bilar, att den usla framkomligheten helt eliminerar den eventuella vinsten som bilresan innebar. 

Skolavslutningarna på Vallarna vid slottet är ett sådant exempel. Barnen går dit från ett antal skolor och föräldrarna och andra besökare tar gärna bilen dit. Gator och parkeringar i området runt slottet, Spelhagen och hamn är nedlusade med bilar, och det är allmänt knökigt att ta sig fram, åtminstone med bil. 

Bilträffarna i hamnen på onsdagarna i hamnen. 1000-tals människor vill kika på gamla bilar, och flanera och mingla. Gatorna runt hamnen bångnar av alla bilar. Visserligen är många av besökarna bilentusiaster, men man kan väl njuta av att cykla även om man är bilfantast. 

Samma sak ibland borta vid Rosvalla sportcenter. Visserligen finns här stora parkeringar som kan sluka åtskilliga bilar. Men det kan bli väldigt knökigt att ta sig ut efter en match eller evenemang. Det kan bli lång väntan med tomgångsbrummande motorer och mycket avgaser. Den som cyklar har mycket att vinna här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar