torsdag 31 mars 2016

Nu finns även en tidning om elcyklar


Ingen kan väl undgått min (alltså Björn Åslunds) tro på och mitt intresse för elcyklar. Som journalist har jag då blivit inblandad i produktionen av en ny tidningen om elcyklar. Vi presenterar den så här:


Succé för premiärnumret av Allt om Elcyklar.

Vi har precis kommit ut med vårt första nummer. Mottagandet första dagen är översvallande. Över tusen unika läsare har redan kastat sig över tester, guider och reportage på Readly och Ztory! Wow, vi är omskakade och väldigt glada. Tack!

Premiärnumret finns på Pressbyrån och andra tidningsställen i Sverige och Norge.
Här hittar du var: http://interpress.se/miwell/pl/homesite.utgava?i_prkod=2035

Nu har elcykelbooomen, som pågått några år nere på kontinenten, verkligen kommit till Sverige. Förra året såldes hela 30 000 elcyklar i Sverige vilket var en fördubbling från året innan . Nu tror branschen på ännu en stor ökning med runt 50 000 elcyklar sålda detta år. Många har nu insett att det går utmärkt att t ex pendla med elcyklar utan att komma fram trött och svettig. Dessutom är det kul och bra för hälsan!

Men när nu många vill köpa sin första elcykel behövs en tidning som reder ut begreppen. Därför startade vi Sveriges första elcykeltidning: Allt om Elcyklar.
Tidningen har ett tydligt konsumentperspektiv, för att orientera alla som står inför att bli elcykelägare. I första numret finns en stor köpguide som berättar vad vad man bör tänka på inför cykelköpet. Men vi berätta också om alla nya möjligheter som öppnar sig med en elcykel.

Redaktionen har också utvärderat ett antal elcyklar, från riktiga lågpriscyklar till värstingmodeller för många 10.000-tals kronor. Dessutom finns en stor marknadsöversikt med över 150 cyklar, som också inkluderar vikcyklar och lastcyklar.

Ge oss gärna dina synpunkter på första numret och berätta vad du vill läsa i kommande nummer. Vi planerar nu nummer två som kommer ut i midsommar.

Tidningen finns elektroniskt hos www.readly.com och www.ztory.com

https://se.readly.com/title/allt-om-elcyklar

https://www.ztory.com/sv/magazines/allt-om-elcyklar

I redaktionen:
Gustav Forsberg, chefredaktör
Björn Åslund, redaktionschef.
Fredrik Sandberg, ansvarig utgivare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar