tisdag 22 november 2011

CO2-utsläppen bara ökar...

Läser i tidningen idag om de ständigt ökande koldioxidutsläppen, som med största sannolikhet bidrar till att höja jordens medeltemperatur. Aldrig har världens koldioxidnivåer ökat så snabbt som idag. Det är helt hysteriskt, vi i de rika länderna vägrar att inse och erkänna, och framför allt ompröva, våra livsstilar med hög energiförbrukning och påföljande stora utsläpp.

Detta är så märkligt, hur föräldrar, mor - och farföräldrar fortsätter med det som är så skadligt för klimatet, och som kommer att dra deras barn och deras barnbarn i fördärvet. Vi fortsätter med långa flygresor, massor med bilåkande, vi vräker i oss kött, för att ta de värsta klimatbovarna. När ska vi se sanningen i vitögat? Är det när polarisarna har smält och havsnivåerna stigit flera meter, när vi har fått medelhavsklimat i Sverige, och miljontals klimatflyktingar vill hitta en fristad i Sverige? Men då är det för sent...

Jag önskar att jag en dag istället kunde läsa om en massiv ökning av antalet cyklar. Inte så att cyklingen skulle lösa den annalkande klimatkrisen, men vi skulle definitivt ge ett bidrag till mindre utsläpp. Vi cyklister är en del av en mångfald lösningar som behövs. Jag är stolt över att tillhöra den rörelsen, som kämpar för en bättre miljö och för fler cyklar! Jag vet att det finns många eldsjälar runt om i landet som slåss för dessa frågor. Fortsätt kämpa!

/Björn Åslund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar