måndag 17 september 2012

Kommunens cykelpump versus OKQ8:s

Nu är det Trafikantveckan en upplysningskampanj som äger rum i september varje år och som går ut på att motivera medborgarna att cykla, gå och använda kollektivtrafik i så stor utsträckning som möjligt.

 Då ska allt var i topp för oss cyklister i Nyköping. Kan jag tycka.

Var på stan i kväll med min Scott MTB. Framdäcket börjar lite väl mjukt, så det var var dags att trycka in lite luft. Jag trampar till Västra Storgatan till Torget där kommunen har satt upp en cykelpump. Resultatet av försöken med kommunens pump, är ännu lägre lufttryck. Den funkar inte alls. Luften pyser ut istället för in.

Nu är däcket rejält svampigt. En tänkbar lösning är en mack, närmast OKQ8 vid busstationen. Där finns det luft för bildäck. Och det fungerade hur bra som helst. På några sekunder fick däcket önskvärt tryck.

Nu rullar cykeln så där löjligt lätt igen. Helt enkelt galet kul att cykla på Scotten.

Men är det inte ödets ironi att jag måste gå till en mack för att fixa luft. Till bilisterna lilla bönehus eller kapell, eller vad man nu ska kalla det för. Medan kommunen som ska underlätta för cyklisterna fixar att tömma däcket. På just den vecka när allt borde vara bra för oss cyklister. 

Ridå!

1 kommentar:

  1. Problemet är att det fixas fram saker och sen glöms underhållet bort. Gummipackningen/tätningen på pumpens munstycke slits ut och behöver bytas då och då. Min gissning är ca två gånger per år.

    Jag har sett flera som försöker att pumpa sina däck och ger upp med kommentarer "nej det går inte".

    Att pumpen sattes upp berodde väl på ett medborgarförslag. Min gissning är att det inte finns någon som är ansvarig för pumpens underhåll. Att man inte tänkt på att gummitätningen slits ut. Okunskap.

    SvaraRadera