torsdag 7 mars 2013

Bilgatan rensades, men cykelvägen då?

Cykelvägen från Arnö in mot centrum, kl 11.08
torsdagen den 7 mars 2013.Villagatan Buskvägen (där jag bor) fick för några dagar sedan en rejäl rensning av det tjocka lagret av gammal tillpackad snö. En traktor med tallriksplog körde fram och tillbaka, och sedan plogades det, så nu är gatan i riktigt bra skick för alla fordon som ska fram. Företrädesvis bilar, eftersom det är Arnöbornas favorittransportmedel. Vi tackar kommunen för denna omsorg om bilisterna och deras framkomlighet.

Önskar att jag kunde skicka samma tacksamhet för omsorgen om cyklisternas och deras framkomlighet på cykelbanorna. Men nej, det kan jag inte. 

Den slutsatsen drar jag efter dagens färd på cykelvägen från Arnö in till centrala Nyköping, den som går genom skogen. Efter en bit kommer jag till ett område, som är totalspårigt. Den sorbetliknande issörjan har under natten frusit till en knagglig isåker, som är snudd på ofarbar på cykel. Här gäller det att ta det ordentligt lugnt om man ska komma helskinnad förbi. 

Ska vi få Nyköping ordentligt på två hjul får inte kommunens tekniska förvaltning sköta sitt uppdrag så här slarvigt. Ser det ut så går snacket snart på stan om “livsfarliga” cykelbanor. Kanske något överdrivet, men ofarligt är det absolut inte, och definitivt avskräckande för många som är lite tveksamma till cykel.

1 kommentar:

  1. Inte alls ofarligt. Jag cyklade där för några dagar sedan. Saktade ner till obefintlig fart, ramlade ändå men skadade mig inte. Men såg inte att nycklarna for ur fickan. Åkte tillbaka och leta men inte hittat dem och inga nycklar hos polisen. Så det kan verkligen bli besvärligt när de inte plogar. Åkte där för någon timma sedan och då hade de varit där och sopat bort endel...långt ifrån allt...fortfarande farligt men kortare sträcka. Trodde faktiskt att de plogade bättre. Jag är en nyväckt cyklist :-) min plan är att cykla nästan alla mina turer framöver. Men från vägen från Bränn-Ekeby in till stan har jag två vägar jag kan ta men båda har ispartier!

    SvaraRadera